Kredieten

Lenen geeft u meer financiële ruimte. Het is echter belangrijk dat u niet ‘zomaar’ een lening afsluit, maar hierbij doordacht te werk gaat. Er zijn veel geldverstrekkers die u aanbiedingen doen die op het eerste gezicht heel aantrekkelijk lijken, maar waarbij u uiteindelijk veel duurder uit bent. Ook als u koopt op afbetaling of uw creditcard aanspreekt, betaalt u in verreweg de meeste gevallen een (te) hoge rente. Uit al deze aanbieders selecteren wij voor u een goede, maar ook goedkope verstrekker.

Streng aan de poort

Niet iedereen kan zomaar een lening afsluiten bij Assurantiekantoor Klaassen. Wij willen namelijk dat u de lening ook echt kunt betalen. Samen bekijken we welke lening past bij uw financiële situatie. En hoe u uw lening het snelst weer kunt aflossen.

Aflossen

Als u leent, betaalt u per maand een bedrag terug dat bestaat uit rente en aflossing. Voor het aflossen heeft u verschillende mogelijkheden.

Betrouwbaar

Met de waarschuwing ‘Let op! Geld lenen kost geld’ wil de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en de overheid schulden tegengaan. De waarschuwing wijst u op de kosten en risico's van lenen. Want als u leent, betaalt u rente. Assurantiekantoor Klaassen informeert u vooraf graag zo volledig mogelijk: geld lenen kost nu eenmaal geld.

Persoonlijke lening of Doorlopend krediet Bij een Persoonlijke Lening leent u eenmalig een bedrag dat u binnen een afgesproken periode terugbetaalt. Per maand betaalt u een vast bedrag aan rente en aflossing. De rente is vast voor de hele looptijd. Bij een Doorlopend Krediet spreekt u een kredietlimiet af. Hierbinnen kunt u gedurende de 1e 3 jaar voortdurend opnemen en aflossen, de rente is variabel en het krediet heeft een maximale looptijd van 15 jaar.

Kenmerken Doorlopend Krediet Kenmerken van een persoonlijke lening
U kunt afgeloste bedragen opnieuw opnemen U betaald een vast bedrag per maand
U betaalt alleen rente over het bedrag dat u heeft opgenomen .
De rente kan stijgen of dalen Het rentepercentage staat de gehele looptijd vast
Het krediet heeft een flexibele looptijd De looptijd bepaalt u en is maximaal 10 jr
U leent tussen de € 5.000 en € 75.000 U kunt boetevrij aflossen en in dat geval wordt de looptijd korter
U kunt altijd boetevrij aflossen